Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdcentraler drabbas inte

Annons

Svar till Alf Johansson och Sören Bertilsson, 13/12:

Att vårdcentralerna skulle drabbas om förslaget om sjukintyg från första dagen genomförs är sakfel. Det är företagshälsovårdens område. Många arbetsplatser har sin egen företagshälsovård eller är knutna till ett företag som arbetar med företagshälsovård. Företagshälsovården är privat och betalas helt av arbetsgivaren.

När jag i en insändare den 25 november frågade herrarna Johansson/Bertilsson om varför svensk sjukvård inte ges efter behov svarade de inte på frågan. Enligt en OECD-rapport är Sverige ett av de mest ojämlika länderna när det gäller tillgången till läkarbesök inom primärvård och specialiserade vårdgivare. Det är bara fyra länder inom OECD där fördelningen är mer ojämlik, nämligen USA, Mexico, Finland och Portugal.

Många väljare har vänt sig till mig och påstår att vårdgarantin inte fungerar i Dalarna? Det vore därför bra om landstingsråden talade om för dalfolket hur situationen ser ut i dag.

En viktig fråga är: Hur ska majoriteten klara de 35 miljonerna som ska sparas ute på vårdcentralerna i Dalarna under 2006?

ÅSA NILSER (FP)

Mer läsning

Annons