Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vara eller icke vara för nattvandrarna

Annons

Just nu är det vara eller icke vara, som gäller för Nattvandrarnas verksamhet - riktad mot ungdomar i behov av en lugnande röst och en hjälpande hand under fredag-lördagkvällar. Av som mest 15 Nattvandrare återstår nu sex stycken, varav två inte har möjlighet att vara ute i fält. Utav dessa träffade NLT under onsdagen fem stycken. Den sjätte - ordförande Rolf Persson kunde på grund av sjukdom inte delta.

-Vi börjar bli gamla och slitna. Vi har gått många mil sedan 1992, skämtar de för att lätta upp den allvarliga stämning som råder.

Av föräldrar i skolklasserna blir svaret alltmer att "våra barn är inte ute den och den helgen".

-Och självklart är det friviligt att delta, men man kan ju även hjälpa andras barn genom att vara med, säger Tina Persson.

-Det finns så många ungdomar, som mår dåligt. Och vi fungerar som allt-i-allo, och tar inte bara hand om de som är överförfriskade, säger Maud Andersson.

För att det hela ska gå runt igen, måste helt enkelt fler ansluta sig till Nattvandrarna. Om verksamheten kunde komma upp i 15 jackbärare, plus frivilliga skolföräldrar kan vandringarna fortsätta.

-Nu hänger det på föräldrarna, om verksamheten ska vara kvar eller inte, konstaterar Eva Bonin.

De sex, som är kvar ordnar två möten under januari, dit alla intresserade får komma. Förhoppningen är att några då ansluter sig till verksamheten. Annars är det färdigvandrat, och Nattvandrarna läggs ner i mars 2006.

-Det enda som behövs för att delta är sunt förnuft och ett intresse för att hjälpa till idéellt med barn och ungdom. Vi har inga rättigheter, när det gäller att plocka öl och så, säger Maud Andersson.

-Vi ska helt enkelt finnas till, och hjälpa när det behövs, fortsätter hon.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons