Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår rovdrift

Annons

Nyligen kunde vi se programmet Planeten i TV 1 igen. Programmet visar hur vi går käpprätt mot hela jordens undergång om vi inte snabbt gör något drastiskt för att motverka det. Vi måste ändra vår livsstil och våra vanor. Något som vi genast enkelt kan gör är att säga nej till den reklam som annars sköljer över oss.

Dessa tonvis med papper, som både ska bäras ut och forslas bort och kräver resurser för detta, är en av bovarna till att regnskogar huggs ned och förändrar förutsättningarna för vår och alla levande väsens överlevnad.

Resultatet av vår rovdrift av ändliga tillgångar visar sig nu med skrämmande tydlighet. Regnskogar huggs också ned för att odla bananer, som med konventionell odling förgiftar luft och vatten och de människor som sysslar med odlingen.

Titta efter märker Fair Trade och krav när du handlar! Kaffe, te och kakao är andra varor som är odlade med ekologisk omsorg och rättviseperspektiv.

Ditt och mitt val är viktigt och kan förändra. Men det måste ske nu, innan det är helt för sent! Utdöendet av den ena arten efter den andra på vår jord, måste få ett stopp! Det är dags att vakna och handla rätt!

SMEDS KERSTIN

Mer läsning

Annons