Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var med och påverka!

Annons

Varje dag läser 146 000 människor i Dalarna någon av våra tidningar. Vi vill gärna se alla dessa läsare som våra spanare på livet i Dalarna.

Många håller redan ögon och öron öppna för vår räkning. Ni ringer eller mailar oss om tips eller förslag på vad vi ska skriva om i tidningen.

Nu gör vi det ännu enklare att komma i kontakt med oss. Vi gör det också ännu mer betydelsefullt. Läsarnas åsikter och erfarenheter ska beredas än större plats i vår journalistik. Vi vill ha med er redan när vi planerar vad tidningen ska innehålla.

Vi kommer att berätta när vi börjar tänka på en ny reportageserie eller på en granskning som vi tror är viktig. Vi kommer att be er om hjälp med att hitta människor att intervjua, erfarenheter att förmedla, makthavare att ställa till svars.

Här intill ser ni det första steget. Våra reportrar Maria Biamont och Jan Svensson ska granska psykiatrin i Dalarna. Läs deras inbjudan till er läsare att påverka hur den granskningen ska gå till.

Varför gör vi nu så här?

Jo, vi tror att tidningen blir mer innehållsrik och läsvärd, om flera människor är med och påverkar innehållet. Vi vill visa i praktiken att ni är viktiga för tidningen, inte bara som prenumeranter, utan också som inspiratörer och kunskapskällor. Vi får in än fler tips. Vi får exempel. Vi ges möjlighet att testa nya idéer.

Hur ska det gå till?

Telefonen fungerar självklart fortfarande. Men vi ber dig också att anmäla dig till vår läsarpanel.

>>Anmäl dig till läsarpanelen här

Välkommen!

EWA WIRÉN,

redaktionschef

Mer läsning

Annons