Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var inte ärlig och rak - tänk bara på dig själv

Annons

Jag är studerande och fick förra våren erbjudande om sommarjobb. Efter noggrann fundering såg jag mig nödgad att tacka nej, då jag kände hur slutkörd jag var. Tilläggas att jag är en student, på universitet, i 40-års åldern.

Då sommaren kom var min läkare helt överens med mig att jag var slutkörd, han sjukskrev mig hela sommaren då han ansåg att jag behövde vila, för att till hösten ta i med nya krafter.

Efter cirka 1,5 månad ringde jag Försäkringskassan och frågade när pengarna skulle komma, det började bli svårt att klara ekonomin.

Jag fick till svar att de hade långa handläggningstider, jag nöjde mig med det. När sommaren gått ringde jag igen och fick då veta att jag inga pengar skulle få.

Jag gjorde fel som tackade nej till jobb på våren, jag skulle ha tackat ja, då hade jag fått pengar. Som student får man inga pengar från försäkringskassan om man inte tackar ja till feriejobb. Om jag tackat ja och sedan försatt arbetsgivaren i en knivig situation, den dag mitt vikariat skulle börja. Alltså att då tala om att jag var sjuk och läkare sjukskrivit mig, då hade jag fått pengar. Så studera och lär ni som är studenter.

Jag överklagade men fick nej. Överklagade till länsrätten och fick nej. Jag överklagade till kammarrätten och därifrån har jag inte fått något svar än.

Vad har jag lärt av detta: Jo, var inte ärlig och rak. Tänk bara på dig själv. Tänk inte på hur besvärligt en arbetsgivare kan få i sådan här situation.

STUDENT 2005

Mer läsning

Annons