Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var är våra pensionspengar?

Annons

Nu är jag förbannad! Jag har som nybliven pensionär fått uppgift om hur liten min pension kommer att bli. Jag kommer efter skatteavdrag att få 4800 kronor per månad eller 57600 kronor per år. Hur man ska klara alla utgifter på den summan är en gåta för mig. Är det meningen att man ska börja med att söka socialbidrag? Jag har tidvis varit hemmafru och tagit hand om våra barn och det har inte alltid funnits arbete på hemorten och därför straffas jag med denna låga pension.

Det är inte underligt att många mår dåligt när man ser hur olika människor värderas. Många av våra politiker, direktörer med flera får löner och pensioner som man bara kan drömma om.

I år är det valår och den svenska ekonomin är bättre än någonsin och det ena vallöftet efter det andra hoppar fram. Nu är det dags att göra något rejält för att höja de lägsta pensionerna. Vi vill kunna leva drägligt på pensionen och inte behöva få socialbidrag.

Jag har inte hört ett ljud om pensionsfrågan i valrörelsen ännu, inte från något av de politiska partierna. Pensionärsgruppen är stor och borde vara en maktfaktor och påtryckare. Vi måste synas mera och tala om vad vi tycker om orättvisorna. Jag tror, tyvärr, att våra riksdagspolitiker inte kan föreställa sig hur man ska kunna leva på 4800 kronor i månaden. De spelar ju själva i en helt annan division.

Det finns många viktiga frågor i samhället som borde diskuteras mera och jag anser att det här är en sådan. Här har pressen en viktig funktion.

Ta upp pensionsfrågan inför valrörelsen!

BESVIKEN 40-TALIST

Mer läsning

Annons