Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väpnat rån mot butik

Annons

Klockan var kvart över nio när larmet kom till polisen i går morse.

- En maskerad man kom in. Han frågade först en kvinna i dörren om butiken var öppen. När hon sagt ja gick han fram till den anställde man som satt i kassan. Tog fram en pistol och förklarade att han ville ha alla pengar, berättar köpman Johan Korpe som driver livsmedelsbutiken Tempo på Lustigknoppsvägen.

Rånaren hade med sig en röd plastkasse. Han lade ner pengarna, men var inte nöjd.

- Han ville ha hundralappar också. Dessutom ett paket cigaretter. Sedan gick han ut och försvann på en gammal grön och rödbrun damcykel av okänd modell, berättar Johan.

Polisen uppger att rånaren hade en brun tröja med huva under en mörkblå jacka, slitna jeans, mössa och en brokig halsduk med röda inslag. Glasögonen var av pilotmodell.

Direkt efter larmet dirigerades flera polispatruller från Falun och Borlänge till centrala Falun och gatorna i närheten av butiken i hörnet av Linnévägen och Lustigknoppsvägen.

Den beväpnade rånaren kom över omkring 2 000 kronor som han fick med sig i plastpåsen.

Sent på tisdagskvällen var han fortfarande på fri fot. Men polisen spanar efter honom både från målade patrullbilar och civila bilar.

Efter rånet bestämde sig köpmannen för att skaffa kameror för övervakning av butiken.

- Jag kontaktade länsstyrelsen och ska köpa utrustning för att höja säkerheten. När det blir känt minskar nog risken för att bli rånad, säger Johan Korpe.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons