Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapenfynd kan lösa kvinnomord

/
  • Misstänkt mordvapen 2. Den här passaren som finns hos polisen i Gävle kopplas också till de anhållna männen. Nu hoppas polisen på allmänhetens hjälp med tips om föremålet.
  • Misstänkt mordvapen 1. Polisen tror att den här flåhackan kan ha stulits från någon sommarbostad eller lantgård i södra Dalarna.

Annons

Det var i måndags som två män, 25 och 36 år gamla, anhölls som misstänkta för mord, alternativt grov misshandel, grovt vållande till annans död eller människorov.

I tisdags anhölls ytterligare en misstänkt. Det är en 27-årig kvinna som är misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Alla tre är bosatta i Gästrikland och har, enligt polisen, funnits i Madeleine Sandegårds bekantskapskrets.

Det var den 2 maj 2006 som förskolläraren Madeleine Sandegård rapporterades spårlöst försvunnen.

Hon var skild sedan ett år tillbaka och hade en nära kontakt med sin son som då var i tidiga tonåren.

Madeleine var också uppskattad bland kamraterna på sin arbetsplats.

Enligt polisen i Gästrikland var hon i området Nya bruket i Sandviken på eftermiddagen och början av kvällen den 2 maj förra året.

Det finns uppgifter om att hon mellan halv sju och halv åtta på kvällen lämnade adressen i sällskap med två personer. Det var troligen de två män män som åkte i en Volkswagen Jetta som två dagar senare, den 4 maj 2006, hittades brinnande vid Älvgården mellan Hedemora och Långshyttan.

Männen som tidigare förhörts har berättat för polisen att de åkte mot Hofors där en av männen bodde. Men då var inte Madeleine med.

"Vi släppte av henne på vägen", sade en av männen i ett polisförhör.

Han berättade att det var vid Rönningen efter riksväg 80 från Hofors till Falun som Madeleine blev avsläppt och att det var oklart var hon tagit vägen.

Där slutar spåren. De båda männen blev släppta efter förhören.

– Vi är nu intresserade av uppgifter om flåhackan och timmerpassaren. Verktygen kan vara stulna från något sommarställe eller gård i södra Dalarna eller mellan Hofors och Falun.

– Vi söker också vittnen som kan ha sett bilen eller männen och kvinnan efter riksväg 68 från Gästrikland mot Horndal i Avesta, riksväg 80 mellan Hofors och Falun och länsväg 270 mot Långshyttan och Hedemora, säger Lennart Styrman vid polisen i Gästrikland.

I dag kommer vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand besluta om han ska begära de båda männen häktade.

Enligt uppgifter i går kväll ska en av de misstänkta männen tidigare ha bott i närheten av Hedemora.

Mer läsning

Annons