Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Väntan är inte acceptabel"

Annons

- Fem års väntetid är ju inte acceptabelt men förhoppningen är att komma ner till rimliga tider snart, säger Conny Konradsson, tandvårdschef om de långa väntetiderna hos Folktandvården i Borlänge.

Vad är rimliga tider?

- Det är en individuell bedömning för varje kund. Vissa behöver gå till tandläkaren en gång per år, andra vart tredje år. Man ska få möjlighet att komma efter behov.

Efter sommaren har Folktandvården i Borlänge full bemanning på de tre klinikerna. Då har man anställt ett par nya tandläkare.

- Nu har vi god möjlighet att ta hand om våra kunder. Vi har inte haft full bemanning på länge och i Gylle har det varit brist på tandläkare under en längre period vilket medfört köer. Men många kunder har sökt hjälp på annat håll, säger Conny Konradsson.

På Folktandvården i Borlänge rekommenderar man patienterna att kontakta privattandläkare, vad tycker du om det?

- Vi har haft brist på bemanning i Borlänge, men det är inte tillfredsställande och så vill vi inte ha det.

Varför ska man välja Folktandvården?

- Våra patienter upplever trygghet hos oss. Vi går inte med vinst och det innebär självklart en ekonomisk trygghet. Vi har också en bred kompetens med olika specialister.

Men om du fick välja på att vänta i fem år eller några dagar, vilket skulle du ta?

- Om något inte stämde med mina tänder skulle jag välja inom några dagar. Men jag skulle heller inte vilja bli kallad för ofta utan vilja att mina behov bedömdes objektivt.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons