Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbrobo svårt knivskuren i halsen

Annons

Det var strax efter klockan 23 som polisen fick larm om att en knivbeväpnad medelålders man uppträdde hotfullt utanför en restaurang på Allégatan i Vansbro.

En patrull skickades från Malung men innan de hann fram till Vansbro kom nya rapporter om att en man blivit svårt knivskuren i halsen. Den knivskurne togs i väntan på ambulans omhand inne på restaurangen och fördes senare till Mora lasarett.

Enligt uppgift är hans tillstånd stabilt men polisen säger att såret i halsen var omkring tio centimeter långt och mycket djup och att mannen var en hårsmån från döden.

Redan vid 18-tiden hade knivmannen och hans sällskap kommit till restaurangen där han enligt personalen uppträdde mycket störande. Han antastade flera av servitriserna och kastade även pengar efter dem i samband med att sällskapet efter en stund lämnade restaurangen.

Vid 22-tiden kom sällskapet ändå tillbaka och ville köpa mer öl. De tidigare händelserna gjorde då att personalen nekade. Sällskapet stannade ändå kvar i lokalen och hamnade snart i bråk med ett annat sällskap.

Personalen kastade då ut båda sällskapen som fortsatte bråket utanför restaurangen. Vittnen såg då hur den medelålders mannen drog fram en kniv och hotade en av männen i det andra sällskapet. Vittnena tillkallade då polisen.

Bråket fortsatte längre ned längs Allégatan där mannen plötsligt skar den yngre mannen från Vansbro i halsen innan de försvann från platsen.

Fyra polispatruller, varav en hundpatrull, kallades till Vansbro från olika håll i länet. Vittnen kunde omedelbart identifiera gärningsmannen och vid 01.30-tiden kunde mannen, även han bosatt inom kommunen, gripas i sin bostad. Han anhölls och fördes till polishuset i Mora där förhör hölls med mannen under söndagen. Polisen rubricerar gärningen som mordförsök, alternativt försök till dråp.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons