Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbroföretaget Lyko är på väg mot börsen

Vansbroföretaget Lyko är på väg att notera sig på marknadsplatsen First North.
På torsdagskvällen gick hårvårdsföretaget ut med ett pressmeddelande om att bolagets aktier ska börja handlas på Nasdaqs lista First North.

Annons
Rickard Lyko grundade hårvårdsföretaget Lyko. Företagets aktier ska nu börja handlas på First North-listan. Familjen Lyko tänker inte sälja aktier i samband med noteringen.

Den 12 december räknar Lykos ledning blir första handelsdagen för aktien.

– Sedan grundandet av Lyko har bolaget utvecklats snabbt och har en historik av hög och lönsam försäljningstillväxt. Lykos erbjudande består idag av marknadens bredaste sortiment online kombinerat med integrerade butiker och salonger. Det är med stor tillfredsställelse vi välkomnar nya såväl som gamla aktieägare att ta del av bolagets fortsatta utveckling, nu som noterat företag, säger bolagets grundare Rickard Lyko i pressmeddelandet.

Familjen Lyko har för avsikt att kvarstå som största ägare i bolaget på lång sikt och säljer

inga aktier i samband med noteringen, skriver företaget på sin hemsida.

Bolagets målsättning är att de totala intäkterna ska växa med i genomsnitt 15 till 20 procent årligen, skriver bolaget.

– Lykos position med lika andelar av omsättningen från segmentet online som från segmentet retail är unik. Lyko adresserar en stor marknad med strukturell tillväxt och att genom en notering nu ta nästa steg i bolagets utveckling känns oerhört inspirerande, säger företagets vd, Joanna Hummel, i pressmeddelandet.

First North är en aktiehandelsplats för tillväxtbolag.

Mer läsning

Annons