Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarkollo även i år i Vansbro

Detär nu klart att Vansbro kommun även sommaren 2017 arrangerar Sommarkollo på Rutsbrogården för barn och ungdomar i årskurs fyra till nio.

Annons

Naturligtvis ingår det mycket bad på sommarkolloy vid Rutsbrogården.

Kollot är kostnadsfritt och arrangeras under vecka 25 för årskurs fyra till sex, och vecka 26 för årskurs sju till nio.

− Vi har inga detaljer klara i övrigt, men vill redan nu tala om att detfaktiskt blir kollo även i år. Fjolårets ”testomgång” föll väldigt väl ut och vi är glada över att kunna tala om att det blir en fortsättning, sägerprojektledaren Mia Johansson.

Under2016 års kolloveckor fick deltagarna bland annat bada, besöka skogsarbetarbyn och göra smide och fågelholkar, hälsapå hos Vansbro Ryttarsällskap och träffa hästarna där, samt spela brännboll,fotboll, leka och busa.

Kollot hade också en dag med tema säkerhet, då man fick besök av räddningstjänst och ambulans. Varje dag innehöll dessutom olika typerav pedagogisk verksamhet, och all mat som serverades lagades på plats. Förutom vuxna kolloledare, bemannades kollot förra året, även av ett gäng feriearbetare, så blir det även i år.

− Upplägget blir ungefär detsamma nu i sommar, men än så länge är som sagt inga detaljer klara, säger Mia Johansson.

De som är intresserade av att vara på kollot under sommaren kan ta kontakt med Mia Johansson på Vansbro kommun, så kan hon dels ta emot anmälningar och dels berätta lite mer om vad som händer under sommarveckan på Rutsbrogården i Uppsälje.

Mer läsning

Annons