Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skifslåt får svensk text med Vansbrofeeling

Inför firandet av Björn Skifs 70-årsdag hemma i Vansbro hösten 2017 fick Slam Creepers instrumentala låt från 1967, Vansbro Memories, en svensk text med Vansbrofeeling. Låten framfördes sedan under hyllningskonserten på Vansbro teater

Annons
Skivan som gjordes i original för 50 år sedan har nu fått svensk text.

På scenen fanns Ailie Hermansson på sång, Lars Christians, bas (och före detta medlem i Slam Creepers), Stig Lindstedt, flöjt, Pierre Swärd, orgel, Martin Sundman, gitarr och Lennart Karlsson, trummor. Bandet kallade sig Vansbro Memory Band. 

Efter konserten bestämde sig musikerna för att spela in låten hemma hos Lars Christians och ge bort som en julhälsning till textmakaren Åsa Larsson, samt till Björn Skifs och några till. Sagt och gjort och utifrån det föddes idén om att ge ut låten på CD-singel, vilket blev gjort i nu i mars 2018. Precis idag har singeln landat i Vansbro. På Skärtorsdag den 29 mars kommer den att säljas på Vansbro bibliotek mellan klockan 11.00 och 13.00.

Originallåten Vansbro Memories finns med på LP:n Bubbles som spelades in 1967. Låten kom till när det fattades en låt för att skivan skulle få full längd. Precis 50 år senare fick den alltså en text, om Vansbro, på svenska. 

Singeln är naturligtvis utgiven med Björn Skifs och skivbolaget Universals tillåtelse. Eventuellt överskott av försäljningen av skivan kommer att gå till den nystartade föreningen Rocknallen, ett musikpris som instiftades som en födelsedagspresent till Björn Skifs 2017, och som delas ut årligen till en artist som arbetar i Björns anda. 

Insänt

Mer läsning

Annons