Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrare trafikmiljö för fotgängare och cyklister

Den tidigare otrygga trafikmiljön från Grönalidsbron i Vansbro förbi drivmedelsmackarna ska bli säkrare för fotgängare och cyklister.
Nu har kommunens arbete med att bredda trottoarer och enkelrikta gatan inletts.
Totalt beräkans arbetet att kosta cirka 100 000 kronor.

Annons

Redan i mitten av december beräkas arbetet vara klart.

Passagen från Grönalidsbron förbi drivmedelsmackarna och över E16 har varit olycksdrabbad som känts otrygg bland många fotgängare och cyklister. Körfälten är breda och dåligt definierade och bilar kan dyka upp från flera olika håll, dessutom saknas övergångsställe över E16 vid platsen. Nu smalnar man av Lerbäcksvägen vid passagen över vägen till hängbron , så att fotgängare och cyklister befinner sig så kort tid som möjligt på vägen.

- Vi breddar även trottoaren längs Älvgatan och förlänger gång/cykelvägen från Grönalidsbron ut mot E16,berättar samhällsbyggnadschefen Thomas Carlsson.

Vidare kommer Älvgatan att enkelriktas. Det kommer fortsatt att vara tillåtet att svänga av från E16 och köra in till mackarna, men i korsningen till Lerbäcksvägen, mitt emot Grönalidsbron, kommer det enbart att vara tillåtet att svänga höger.

- Vi kommer att skylta om så att trafiken till campingen, Sals,lastbilsparkeringen och tankbilar till OK/Q8 hädanefter ska åka in direkt på Lerbäcksvägen från E16, mellan Flottaren och Statoil, fortsätter Thomas Carlsson.

Arbetet beräknas vara klart redan i mitten av december. I förbättringsarbetet ingår för tillfället inte något övergångsställe över E16, men frågan är lyft hos trafikverket.

− Det är inte kommunen, utan trafikverket, som fattar beslut om övergångsställen. Vi har framfört önskemålet, säger Thomas Carlsson.

Mer läsning

Annons