Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt sagorum invigs på biblioteket i Vansbro

På lördag, den 8 april, invigs det nya sagorummet Sagans skog vid Vansbrobibliotek.
När bibliotekschefen Monica Danielsson fick se konceptet Sagans skog på biblioteket i Borlänge så tänkte hon direkt, det där ska vi ha. Sagt och gjort, nu står det klart, Vansbro kommuns nya sagorum.

Annons

Lisbeth Lundberg, barnbiblioteksansvarig, och Monica Danielsson, bibliotekschef.

Längre bak i tiden användes Sågverksmuseets lokaler för sagoläsning vid Vansbro bibliotek, men sedan den lokalen drabbades av en vattenskada för något år sedan har man stått utan något lämpligt utrymme, fram till nu.

− I väntan på den ombyggnation av biblioteket som är under planering så är dethär en jättebra lösning. Vi har helt enkelt köpt in de här fina kulisserna/draperierna och kan med dem enkelt skapa en mysig hörna i biblioteket, perfekt för sagoläsning och andra liknande aktiviteter. Barnen kommer att få sitta på befintliga röda och blå kuddar som vi redan hade, som vi framöver lämpligt nog kallar för lingon och blåbär, berättar Monica Danielsson.

Investeringenhar handlat om knappt 70 000 kronor och nu är sagorummet klart för invigning.

− Det känns jätteroligt! Vi inviger nu på lördag, den 8 april klockan 11, genomatt trollmor kommer hit och läser sagor för barnen, berättar Monica Danielssonmed ett klurigt leende.

Framöver kommer Sagans skog framför allt att användas då skolklasser är på besök, eller vid allmänna sagostunder.

−Förhoppningen och ambitionen är att erbjuda både fler sagostunder och annan programverksamhet för barn framöver. Överlag är det mycket på gång på biblioteket, vilket känns jätteroligt, säger Lisbeth Lundberg, barnbiblioteksansvarig.

Mer läsning

Annons