Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya projektpengar till integrationssatsningar

Vansbro kommun har av länsstyrelsen beviljats 600 000 kronor för projektet Snabbspåret, samt 300 000 kronor för insatsen Öppna ditt hem.
Totalt har kommunen under året beviljats närmare 1,4 miljoner kronor i statligt stöd till olika integrationsprojekt. Pengarna ska bland annat användas till en slags bostadsförmedlingstjänst.

Annons

− Totalt under året har vi fått cirka 200 kronor per invånare, vilket är fantastiska siffror för en liten kommun som Vansbro. Det är dessutom ett kvitto på att vårt arbete med integration inom ramen för Vansbromodellen börjar få ett tydligt erkännande, menar integrationschefen Alireza Akhondi.

Han framhåller i ett pressmedelande att han och hans kollegor i Vansbro kommun löpande får besök frånandra kommuner som vill lära mer om och dra nytta av erfarenheterna som arbetet med Vansbromodellen hittills gett.

Projektet Snabbspåret, som tilldelas 600 000 kronor i stöd från länsstyrelsen ,har en tydlig koppling till satsningen "Från nyanländ till nyanställd", som handlar om att korta startsträckan in på arbetsmarknaden för nya medborgare från andra länder. Projektet kommer att presenteras i sin helhet under december. Öppna ditt hem är en planerad insats där man ska inventeraa och förmedla lediga rum, lägenheter, stugor med mera till nyanlända som vill bosätta sig i kommunen. De 300 000 kronorna från länsstyrelsen kommer att användas för att upprätta något av en förmedling mellan personer som har en bostad av något slag att hyra ut,och nyanlända med behov av att hyra en bostad. Projektet Öppna ditt hem befinner sig i startgroparna och inleds konkret inom kort.

Mer läsning

Annons