Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michelle har varit till Frankrike för att lassa inför svenska och nordiska mästerskapen

Annons

 

Michelle Cranning Hillgren just hemkommen från Frankrike siktar nu på mästerskap som junior och som ponnyryttare där hon gör sin sista tid. Resan till Frankrike har planerats under vintern och genomfördes tillsammans med träningskompisen Douglas Lindelöw och hans team. Douglas hade inte mindre än tolv hästar med sig, Michelle nöjde sig med tre stycken men kom ändå hem med massa erfarenhet och med massor av tävling och träning i bagaget.

Michelle Cranning Hillgren under tävlingen i Frankrike.

Det var mycket ryttare från Frankrike, Schweiz och Tyskland med namn som Kevin Staut och Steve Guerdat på plats. Förutom Sverige så var Norge, Finland och Danmark representerat av de nordiska länderna. Det var 900 hästar som tävlade under två helger i Cagnes Sur Mer som ligger mellan Cannes och Nice precis vid havet.

Tävlingen höll hög standard och bevakades av Ridsportförbundet då Michelle ingår i landslagstruppen i år. Med sig på resan hade hon Udermus (Douglas förra mästerskapshäst), Con cheeta (en sexåring som Michelle tävlade för första gången) och Konrad (en häst som Michelle rider åt Douglas). Con Cheeta gick unghästklasser och hoppade som högst 120 centimeter. Konrad och Michelle gjorde sin första tävling ihop och hoppade enstjärnig 130 centimeter som högsta klass.

Michelle Cranning Hillgren är laddad inför start i ett lopp, det är mycket  koncentration som måste till.

Udermus som gjorde sin första start efter kraschen i Scandinavium var våryster och pigg men gjorde en enstjärnig 135 centimeter med ett nerslag, en trestjärnig 140 centimeter med ett ner och en trestjärnig 135 centimeter utan fel som start på säsongen 2018.

Michelle och Musse planerar nu för att starta i Nations cup inom kort och det kommer att ske i Frankrike eller Österrike. Så nu gäller det att försöka tina fram stora ytor och träna utomhus – något som inte är helt enkelt här i Dalarna den här årstiden.

Anledningen till att ryttare väljer att åka så långt bort är helt enkelt att kunna komma ut på stora utomhusbanor tidigt och på det sättet förbereda säsongen som kommer. Mästerskapen ligger tidigt i år, NM vecka 26 och EM vecka 28 och det gäller att vara ute i tid. Resan ner tar fyra dagar och hästarna stallas upp i stall på vägen ner så att de får vila och sova mellan etapperna.

– Mycket logistik och många mil men en väldigt fin tävling fick vi, säger Michelle mitt bland snöhögarna i Ilbäcken.

Mer läsning

Annons