Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michelle fixade en silvermedalj i hästhoppning vid inomhus SM för juniorer

Michelle Cranning Hillgren, 15 år från Ilbäckens Ryttarförening tog hem en silvermedalj på årets inomhus SM i Billdal, Göteborg. För Michelle har 2017 varit det år när hon klev upp på juniornivå i hästhoppning. Utomhus SM gav en 6e plats och inomhus blev det till slut en silvermedalj för Musse eller Udermus som han heter och Michelle.

Annons

Tävlingen inleddes med en uppvärmningshoppning där Michelle hoppade grundomgången utan fel. Syftet var här att låta hästen komma in på arenan, få hoppa några hinder och man vill helt enkelt känna att allt känns bra. Musse kändes otroligt fin, hoppade lugnt och avspänt så Michelle struntade i att rida omhoppningen och gick istället till stallet och förberedde Musse för kval 1 som gick på höjden 135 cm.

Även här hoppade hästen fantastiskt och Michelle och han satte en fin nolla. Det vill säga att man rider utan fel. Hon placerade sig på 14:e plats av de 58 startande och hade ett bra läge inför söndagens final. Väl i finalen så var det endast tre ryttare som red utan fel. Wilma Marklund och André Brandt förutom Michelle.  Hinderhöjden var 140 cm och banan var ganska teknisk och hade några klurigheter till ryttarna som red. Först ut var Wilma och hon red utan fel och ganska fort. Michelle försökte matcha tiden och fick tyvärr två bommar med sig på vägen. Siste ryttare ut red också fort och fick totalt tre bommar med sig så då fick Dalarna med sig silvermedaljen hem.

Både Wilma och André är sistaårsjuniorer då de är 18 år så Michelle var yngst på prispallen med sina 15 år.  Michelle var glad över att Musse hoppat så fint och då inte minst med tanke på att hästens förra ryttare Douglas Lindelöw stannade kvar på tävlingen just för att se sin fina häst hoppa final med Michelle.

Douglas mamma Agnetha Lindelöw coachade Michelle tillsammans med hennes tränare Mia Grane och kunde glädjas åt silvermedaljen under söndagseftermiddagen.

Nästa tävling blir i Södertälje för Michelle och Musse där kvaltävling 4 till Morgondagens vinnare i Göteborg, Scandinavium går vecka 49. Veckan innan ska hon till Danmark och finalen i Baltic Cup där hon är i total ledning tillsammans med sin D ponny Wischin Chin M.

Mer läsning

Annons