Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnyelse och föryngring hos Kristdemokraterna i Vansbro

Kristdemokraterna i Vansbro kommun har hållit årsmöte på Snöå bruk.
Årsmötet fastställde valsedel för höstens val till kommunfullmäktige. Inte alldeles oväntat blir Torsten Larsson första namn på listan och ett nytt namn kommer i som tredje namn, Nathalie Larsson-Berglund som för första gången kandiderar till Vansbros kommunfullmäktige.

Annons
Nathalie Larsson-Berglund, kristdemokraternas nya namn till kommunfullmäktige i Vansbro.

Valsedeln innebär en förnyelse bland kristdemokraterna i Vansbro kommun genom att av de åtta första har fyra, Nathalie Larsson-Berglund, Dan Hellenberg, Lisen Svensson och 18-åriga Klara Spett, inte varit med tidigare på valsedel.

Valsedeln innebär också en stor föryngring då det bland de åtta första finns två 90-talister, en 80-talist, två 70-talister och två 60-talister. När många partier har problem med hög medelålder kan kristdemokraterna i Vansbro glädjas åt en låg medelålder, 41 år för de åtta främsta. Endast en bland de främsta, toppnamnet Torsten Larsson, är 50-talist.

Nathalie Larsson-Berglund, på tredje plats på valsedeln, kommer från Björbo och bor i Nås. Hon brinner för frågor gällande sjukvård, skola och familj.

Torsten Larsson valdes om som ordförande för partiavdelningen. Övriga ledamöter i styrelsen är Siv Hansson, André Ihlar, Christer Spett, Josephine Bornlöf, Kjell Kvarnström samt nyvalda Nathalie Larsson-Berglund och Dan Hellenberg.

Kristdemokraternas valsedel till kommunfullmäktigevalet i september: Torsten Larsson, André Ihlar, Nathalie Larsson-Berglund, Christer Spett, Dan Hellenberg, Lisen Svensson, Andreas Hedström, Klara Spett, Kjell Kvarnström och Siv Hansson på sista och tionde plats. Partiet har i dag tre platser i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons