Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Författaren Hans Caldaras besöker Hulån

På torsdag bjuder Vansbro föreläsningsförening in till årets sista föreläsning i Hulåns ordenshus.
Det är den välkände artisten, författaren och romske aktivisten Dans Caldaras som kommer och berättar om romer förr och nu och om hur det är att leva som flykting i sitt eget land.

Annons

Artisten, författaren och romske aktivisten Hans Caldaras kommer på besök till Hulåns ordenshus.

Hans Caldaras är född i Stockholm och tillbringade sina första 18 månader på barnhem. Därefter tvingades han flytta runt om i landet och bodde i tält och husvagn. Han har alltid kämpat mot rasism, antiziganism och sociala orättvisor. Det var Katarina Taikon som inspirerade honom att ta upp kampen för romers mänskliga rättigheter. I år fick Hans Caldaras Stockholm Stads & Kommunstyrelsens råd för mänskliga rättigheters utmärkelse till Katarina Taikons minne.

Hans Caldaras har ända sedan 1960 -talet turnerat och uppträtt som sångare och artist på scener, skivor och i radio och tv. Han har under åren samlat romska texter och romsk musik från hela världen som han har bearbetat med stor kärlek och respekt.

Under kvällen i Hulån kommer han att berätta om romerna smångfald och skiftande kulturer och historia, om aktuella frågor gällande romernas situation och framtid i Sverige och Europa.

Mer läsning

Annons