Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare till bil som mejade ner fotgängare saknade körkort - misstänkt för en rad brott

Den bilföare som under onsdagseftermiddagen körde på och skadade en kvinna i Nås, saknade körkort. Han misstänks nu för olovlig körning, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Annons

Enligt uppgift ska föraren av bilen fått sladd på fordonet när han svängde in från E16 mot Kyrkbrovägen i Nås. En kvinna som befann sig efter vägen träffades av den sladdande bilen och ska enligt uppgift han flugit 5-6 meter i luften efter att hon blivit påkörd. Hon var allvarligt skadad och hade bland anant benbrott på bägge benen.

Nu visar det sig att den man som körde bilen saknade körkort, han hade heller inget körkortstillstånd. Utifrån detta är han nu misstänkt för olovlig körning, vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

Med i bilen som passagerare var bilens ägare, en kvinna, hon är nu misstänkt för tillåtande av olovlig körning, eftersom mannen som körde saknade körkortstillstånd.

Polisen tog bilen i beslag efter olyckan och det hela ska utredas vidare.

Kvinnan som blev påkörd, som är hemmahörande i trakten, fördes till Falu lasarett i ambulans och vårdas nu där för sina skador hon fick vid olyckan

Mer läsning

Annons