Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kvarts miljon betalades felaktigt ut – kvinna döms nu för 47 fall av bidragsbrott

En kvinna från Vansbro kommun har dömts för 47 fall av bidragsbrott.
Vid 47 tillfällen har kvinnan lämnat oriktiga uppgifter till sin a-kassa och på så sätt fått drygt en kvarts miljon utbetalad till sig. Kvinnan förnekar brotten och menar att hon inte gjort detta medvetet.

Annons

En kvinna från Vansbro kommun har dömts för 47 fall av bidragsbrott. Vid 47 tillfällen under ett par års tid har kvinnan lämnat oriktiga uppgifter till sin a-kassa och på så sätt fått drygt en kvarts miljon utbetalad till sig. Kvinnan förnekar brotten.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

30 miljoner investeras i skyddsvall runt Vansbro - ska skydda mot framtida översvämningar

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 65-årsåldern och bosatt i Vansbro kommun. Vid 47 tillfällen, under ett par års tid, har hon lämnat in oriktiga uppgifter till sin a-kassa. Därför har a-kassan felaktigt betalat ut totalt drygt 258 000 kronor till kvinnan, eftersom hon har fått arbetslöshetsersättning från a-kassan för perioder då hon har arbetat och fått lön.

Kvinnan själv har förnekat brott. Hon har förklarat att hon inte har gjort detta medvetet utan har uppgett att hon inte riktigt visste hur blanketterna skulle fyllas i och att hon inte fick hjälp av någon med hur hon skulle fylla i för att det skulle bli rätt.

Mora tingsrätt konstaterar att utredningen visar att kvinnan har begått brotten. Tingsrätten anser även att hennes förklaringar till det inträffade inte ändrar någonting gällande skuldfrågan.

Mora tingsrätt dömer kvinnan för 47 fall av bidragsbrott. Hon döms till villkorlig dom och till att betala 60+ dagsböter à 250 kronor, sammanlagt 15 000 kronor. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för 12 000 kronor av kostnaderna för sin försvarare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons