Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala-Järna hundklubb har sett dagens ljus och fått en inhängnad yta för träning

Under hösten tog några hundintresserade initiativet och bildade en hundklubb i Dala-Järna. Det fanns en förhoppning om att de skulle kunna bygga en inhängnad gård och det jobbat har nu landat.

Annons

bakom tanken på en hundklubb, fanns det faktum att det inte fanns någotn klubb i Vansbro kommun. Det var långt att åka för de som ville dela sitt intresse mad andra.

Genom lite olika kontakter fick de löfte av travklubben i Dala-Järna att få vara där på deras område. Där fanns det möjlighet att bygga upp en inhängnad yta som kunde användas för olika ändamål. Bland annat för träning med hund som är lös och att hundar tillsammans skulle kunna vara där och leka.

Eftersom det handlar om en helt ny förening fanns det självklart inga pengar i kassan att göra några stora investeringar för. Men återigen, genom kontakter har de lyckats för hjälp med mycket, som staket, stolpar och virke. Även pengar har de fått hjälp med, men det fattas ännu för att de ska vara helt i hamn.

Under ett par helger har nu medlemmarna varit ute vid travbanan och byggt sin inhängnad och det mesta är nu klart, det återstår lite småsaker innan allt är klart.

– Vi är oerhört tacksamma för den hjälp vi fått med detta från alla möjliga håll, med material och jobbinsatser och från de som bidragit ekonomiskt för att förverkliga denna dröm, säger Elin Olsson, en av initiativtagarna.

Nu fortsätter den nybildade hundklubben att jobba vidare och planera för nya projekt.

Under några helger har initiativtagarna till hundklubben jobbat med att få till en inhängnad för att kunna träna hundar.

Nu har hundarna fått en egen gård vid travbanan i Dala-Järna.

Mer läsning

Annons