Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut om parkeringsvakter kan dra ut på tiden

Införandet av parkeringsvakter i Vansbro kommun ser inte ut att gå på räls.
Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde var det helt klart delade meningar om, hur och när man ska införa parkeringsövervakning i kommunen.
Den borgerliga gruppens förslag om att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen mandat att införa kommunal parkeringsövervakning vann till slut efter en omröstning.

Annons

Förslaget från utskottet leva och bo var att kommunstyrelsen skulle föreslå fullmäktige att införa kommunal trafikövervakning. Men den borgerliga alliansen, med undantag av Anders Lundin (C), hade beslutat sig för att man istället ville att fullmäktige skulle ge kommunstyrelsen mandat att införa trafikövervakning. Man menade bland annat att ärendet borde varit bättre utrett om till exempel vem som ska utföra övervakningen innan det sjösätts.

Det kan ta sin tid innan den första böteslappen delas ut i Vansbro kommun.

De socialdemokratiska ledamöterna röstade för att ge fullmäktige fullmakt att ta ställning för att införa parkeringsövervakning.

- Vi ser ingen anledning att dra ut på det här ärendet, även om det inte upplevs som positivt hos alla, säger Nall Lasse Andersson (S).

Kommunstyrelsen var ändå eniga i sitt beslut om att föreslå och anta en kommunal policy för parkeringsövervakning och fastställande av felparkeringsavgifter.

Den 30 januari nästa år ska ärendet tas upp vid kommunfullmäkiges sammanträde. En del talar trots allt för att kommunen kommer att införa parkeringsövervakning. Frågan är när och hur.

I dag finns ingen kommunal parkeringsövervakning i Vansbro kommun. Problemen med felparkerade fordon som försvårar för utryckningsfordon och servicefordon har varit ett stort problem under många år. Det är även skälet till att kommunens tjänstemän lagt förslaget om att införa parkeringsvakter.

Mer läsning

Annons