Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

80 ungdomar erbjuds sommarjobb i kommunen i sommar

För andra året i rad erbjuder Vansbro kommun alla ungdomar mellan 16 och 18 år ett feriejobb i sommar.
− I år riktar sig erbjudandet till ungdomar födda 1999, till 2001. Det man erbjuds är två veckors feriejobb, och vi har fyra perioder mellan veckorna 25och 32, berättar projektledaren Mia Johansson.
Kommunstyrelsen har avsatt totalt 300 000 kronor till satsningen, vilket räcker till ungefär 80 platser.

Annons

Mia Johansson på kommunen har cirka 80 sommarjobb på kommunen att erbjuda i sommar.

Förra året var första gången som alla ungdomar mellan 16 och 18 år i kommunen erbjödsferiejobb och det blev en lyckad satsning. Cirka 80 ungdomar fick undersommaren prova på att jobba inom kommunal förvaltning. Det handlade om vaktmästarjobb och annan fastighetsskötsel, jobb inom äldreomsorg och på kommunens eget kollo, bland annat.

− Det blir ett liknande upplägg i år. Varje ungdom erbjuds jobb under två veckors tid, totalt 60 arbetstimmar. Jobben finns inom liknande verksamhetersom förra året, närmare information om det presenteras när de lediga platsernaläggs ut på kommunens hemsida den 27 mars. Sista ansökningsdagär sedan den 9 april, så det är ganska snabba puckar, säger Mia Johansson.

Nytt för i år är att alla sökande sedan kommer att kallas till ett obligatorisktinformationsmöte och speeddejting i Teatern den 24 april.

− Då kommer vi att dels ge en allmän information, dels får de sökande möjlighetatt träffa representanter från de olika verksamheterna under en speeddejting, för att båda parter ska kunna bilda sig en uppfattning om varandra, och vad de olika arbetena innebär, poängterar Mia Johansson.

Totalt har kommunstyrelsen avsatt 300 000 kronor till satsningen. Lönenivåerna till ungdomarna är satta enligt gällande avtal, och ungdomar födda år 2000 och 2001 får 69 kronor i timmen, medan de som är födda 1999 får 84 kronor i timmen, exklusive semesterersättning.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Missa inte vår nya app Hockeypuls Leksand. Klicka här för att ladda hem appen från Appstore och här för Google Play .

Klicka här för att ladda hem appen från Appstore och här för Google Play. Appen heter Hockeypuls Allsvenskan.

Mer läsning

Annons