Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro ser fram mot julhandeln

Annons

- Som jag bedömer det är det ungefär samma fart på julhandeln som förra året. Visst har det varit litet lugnt någon dag men jag tror att den här veckan och dagarna innan jul kommer att bli mycket bra, säger Christer Olsson som dock inte skulle ha någonting emot att det kom litet snö lagom till jul.

- Framförallt är det många handlare som är beroende av snön som säkert skulle få ytterligare fart på sina affärer om det kommer snö, säger Christer Olsson.

- Visst har vi känning av att snön uteblivit. Inte minst de företagare som har bensinmackar och näringsställen eftersom vi är mycket beroende av trafiken upp mot Sälenfjällen. Den betyder enormt mycket för handeln i våra bygder, säger Christer Olsson som också menar att det är ett måste eftersom naturligtvis orter som Vansbro har känning av de stora köpcentra som finns med bland annat Kupolen i Borlänge.

- Vi kan naturligtvis inte konkurrera med dessa på annat sätt än att vi lokala handlare ger en bättre service till våra invånare och finns alltid tillgängliga på hemorten, säger Christer Olsson.

- Personligen tror jag att det kommer att bli en bra julhandel då vi gör en slutsummering. Det är fortfarande många dagar kvar till julaftonen och det är normalt också dessa dagar som julhandeln brukar vara som bäst, säger Christer Olsson.

Sedan tror han också att en del som i december får skatteåter-bäring kommer att satsa en del i julhandeln.

- Vi märker ju i september att handeln är bra och det beror säkert på att många då fått sina skattepengar säger Christer Olsson.

Och köpmannaföreningens ordförande tror att årets julhandel kommer att bli minst lika bra som förra året.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons