Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann mot Folksam

Annons

Enligt en tidigare undersökning av Folksam fanns flera primärhärdar i den nedbrunna villan. Härav drogs slutsatsen att branden var anlagd och paret polisanmäldes. Men polisens kriminaltekniska undersökning kunde inte styrka Folksams resultat.

Efter den intensiva mediabevakningen av fallet initierade Folksams kundombudsman, Rolf Olausson, en ny teknisk undersökning. Statens kriminaltekniska laboratorium, som utförde utredningen, kom fram till att teorin om flera brandhärdar inte kunde styrkas. Rapporten är starkt kritisk till Folksams tidigare utredning. Den ifrågasätter varför inga brandutredare varit på plats vid brandhärden. Den gamla rapporten bygger helt på intervjuer.

-Vi tycker naturligtvis att det som hänt är mycket beklagligt och jag har bett familjen om ursäkt å Folksams vägnar, säger Ingbritt Wallsten, skadechef på Folksam i Västerås.

Folksam kommer att bekosta uppbyggnaden av villan och betala de merkostnader i form av hyra som paret har haft för sitt temporära boende. Familjen Isberg kommer troligen även få ytterligare kompensation i form av avdrag på räntan för belåning av det hus som inte längre finns.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons