Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valter ställer ut på Speglingar

Annons

Teckna har han gjort sedan barnsben. Blyertsen har Valter Munther fortfarande med bland teknikerna.

Men intresset för konsten, målandet och skapandet har fört med sig att han numera behärskar såväl akvarellerna, oljan som grafiken.

-Det är kul att kunna variera, påpekar han när lördagens vernissage på den numera välkända glasverandan på butiken Speglingar förbereds.

För dem som genom åren besökt Bild och forms utställningar i Ludvika är säkerligen inte Valter Munther en obekant signatur.

Det är genom gemenskapen i föreningen som han också skaffat sig en viss vana som utställare.

Men utställningen på Speglingar blir hans första ensamutställning.

-Det känns lite ovant, medger han.

Han bekymrar sig inte det minsta över om han inte skulle få någon endaste tavla såld. Det handlar mer om att hamna i fokus, att det bara är hans verk som åskådaren betraktar.

Klart står i alla fall att Valter har åldern inne för debuten. I år fyller han 77 år, och då kan det förstås vara hög tid att stå på helt egna ben.

Ett drygt tiotal motiv ställer han ut den här gången. Det är en blandning som med all tydlighet påvisar att det är frågan om en konstnär som efter alla år har en säkerhet i penseldragen. De allra färskaste verken är exempel på att han även kan hantera torrnål inom grafiken. Naturmotiven dominerar dock, vilket också tyder på att Valter Munther gärna drar till skogs. Kameran har han oftast med sig, eftersom det är med hjälp av fotografierna tavlorna kommer till. Sina rötter har Valter i Dala-Floda, men är sedan ett antal år bosatt i Ludvika.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons