Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomstceremonin kan vara början till ny tradition

Annons

Förresten kan årets välkomstceremoni vara inledningen på en ny tradition. Tidigare har den hållits vid Vasaloppsmålet, men damernas världscupstävling gjorde att arrangörerna ville ha mer tid på sig att ställa allt i ordning vid målområdet. Beslutet blev att flytta välkomstceremonin till Kommunalhusparken. En perfekt plats med gott om utrymme och med den klassiska klockstapeln i direkt anslutning.

Som vanligt paraderade ungdomar från IFK Mora med samtliga deltagande nationers flaggor. Till spelmansmusik paraderade de medverkande in till den uppbyggda scenen och Vasaloppets vd Mats Budh tog först till orda. Bland annat var han tacksam över de fina förutsättningar som varit under veckan och som även var lovade att hålla över "finalen". Ett annat glädjeämne som Mats lyfte fram var att intresset att åka Vasaloppet håller i sig och till och med ökar i Sverige och övriga skidvärlden.

- När vi sätter punkt efter söndagens lopp har över 49 000 åkare varit anmälda till årets Vasaloppsvecka. Det är fler än någonsin tidigare.

I slutet av ceremonin blev Mats Budh överraskad av konferencien Roger Zachrisson. Mats Budh slutar sin tjänst som vd efter sommaren, och nu hyllades han med både fyndiga "Budh"-ord och en hyllningsång för sin insats i Vasaloppsorganisationen.

Övriga som medverkande under ceremonin var operasångerskan Anna Söderbäck, Ulf Hållmarker, som intervjuade kranskullan Julia Limby, världscupsbasen Jürg Capul. Där fanns också duktiga spelmän som gjorde ett eget "Vasalopp" med en musikalisk resa från Sälen, över Älvdalen och ner till Mora.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons