Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomnar besök av arbetsmiljöverket

Annons

Det finns vissa brister i arbetsmiljön hos Wiiks mekaniska. Det anser arbetsmiljöverket efter ett besök på plåtverkstaden den 24 oktober förra året. Företaget fick då ett inspektionsmeddelande med påpekanden om åtgärder.

Under våren har sedan skriftväxling skett och en bullermätning bestämdes då till den 16 maj 2006. Därefter har arbetsmiljöverket påpekat att själva bedömningen av riskerna inte är klar.

Om bullret är för högt är företaget skyldigt att genomföra åtgärder som minskar det. Dessutom ska varningsskylt med texten "risk för hörselskada använd hörselskydd" sättas upp där nivån är för hög.

När det gäller personalen ska de som är utsatta för buller erbjudas gratis hörselundersökning och arbetsgivaren ska se till att de använder hörselskydd. De ska även få information om riskerna med oljud. Senast den 31 oktober ska företaget ha genomfört åtgärderna annars kan det medföra ett vite om 40000 kronor.

Vd Erik Svedberg har välkomnat besöket av arbetsmiljöverket eftersom det inte är någon bullermätning gjord tidigare.

- I det första skedet har den personal som är utsatta för buller fått välja hörselskydd och vi ska ha hörselkontoroller vart tredje år. Det mesta är genomfört, det är bara planen för rutinerna som ska lämnas in, berättar Svedberg.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons