Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommet besked

Annons

Svar till Berndt Ekström,

den 16 januari:

Låt mig börja med den obesvarade frågan om sossarna som ville hjälpa till att rädda Ludvika lasarett. Berndt Ekström vet mycket väl att socialdemokraterna i länet beslutat att Ludvika lasarett ska var kvar med bra sjukvård. Detta fick han klart för sig i samband med en liten, men dock debatt, med Per-Erik Granström på gågatan i valrörelsen. Men det har han kanske glömt eftersom han fortfarande kör med samma argument som för snart ett år sedan?

Det som dock är glädjande med hans inlägg är att han erkänner att det endast är han och Göran Engström som slagits för lasarettet. Det betyder att partikollegan Bengt Andersson, som nu ska få landstingsbetald rådsplats, inte har gjort särskilt mycket i ärendet. Detta liksom alla andra av alliansens företrädare från Västerbergslagen.

Bevis för detta finns i landstingens protokoll. Det hade varit på sin plats att Ekström nämnt dessa passiva medlemmar i sin kritik. Jag är besviken på mina partikolleger i landstinget, vilket jag tror du förstått.

För övrigt har jag svårt att förstå hans vrede över att Birger Hansson får en maktposition i landstinget. Han är nog mest känd för att värna om Ludvika och dess verksamhet. Han borde kunna bli en bra bundsförvant till Ekström som har som första målsättning att rädda Ludvika lasarett.

Birger Hansson har uttryckt samma sak men han vill inte göra det med höjda patientavgifter och sämre sjukresor och sjukförmåner. Kanske "tokvänstern" kan bli Berndt Ekström behjälplig att nå sitt stora politiska mål.

KARL ERIK ANESTEDT (S)

Mer läsning

Annons