Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen trapphiss i simhallen

Annons

Det är tio ynka trappsteg mellan omklädningsrummen i simhallen i Leksand och stora bassängen. Den som har rullstol eller inte klarar av att gå i trapporna har hittills fått åka tillbaka till entrén och vänta där på att bli insläppt för ett dopp i bassängen.

Att sitta i badkläder och handduk bara några steg från ytterdörren där folk springer in och ut är inte alltid så trevligt.

- Även om folk inte klagat speciellt mycket har det inte känts bra alls att det varit krångligt för många handikappade att komma till och från bassängen, säger Leksandshallens föreståndare Ulla Karin Solum.

Desto gladare miner var det i går när den nya trapphissen skulle invigas. Hela morgonen gick det bra, men när tidningen dök upp ville hissen inte riktigt vara med på noterna.

- Typiskt, men det här löser vi! lovade Ulla Karin och maskinisten Börje Sundin när hissen stannade halvvägs och "vilade" sig lite innan den hoppade igång igen.

Hissen består av en ramp där rullstolen kan köras på. Innan hissen startar fälls en säkerhetsbygel automatiskt ner runtom kring passageraren.

- För den som inte själv kan trycka in hissknappen kommer det att finnas en handenhet som kan skötas av en annan person och skulle strömmen gå så finns det en manuell vev, fortsätter Ulla Karin.

Hissen har kostat omkring 100000 kronor att köpa och installera och den som behöver använda den måste kontakta personalen först för att få tillgång till en nyckel.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons