Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen att jobba i skidspåren!

Annons

Svar till Swix, 29 mars:

Du ställer tydligen höga krav på de idealister inom Friluftsfrämjandet som i vinter försökt få till cirka 25 kilometer åkbara spår på Tjärnaberget och söder därom, mellan Paradisbacken och Snickarbodarna.

Kanske beror det på att du kräver spår med hård skoterpackad omgivning för stavar med småpluttar, medan vi gör spår för naturupplevelser i lugn takt, och därför nöjer oss med i huvudsak turåkarbearbetning och snöskottning.

Jag bedömer att vi inom Friluftsfrämjandet i vinter arbetat cirka 100 timmar med skidspårspreparering. Spårskotrarna har varit ute på delarna Hyttbro-Halla och Bjusan-Halla en gång. Runt berget har spårats ett par gånger, och längs kraftledningen vid Plogstigen ett tiotal gånger.

Ett spår nära Skräddarbacken blir som regel söndertrampat inom en vecka. Övriga spår har i vinter ett antal gånger blivit sönderkörda av motorcykelåkare eller smalbandade snöskotrar. Att laga spåren efter dessa kräver mycket snöskottning.

Vill du åka i bättre spår än de vi tillhandahåller finns det två alternativ. Det ena är att komma med oss och hjälpa till. Det andra är att fortsätta ta bilen till de utmärkta spårområden som sköts av föreningar med inriktning på skidtävlingar.

PER SILLÉN ORDFÖRANDE I FRILUFTSFRÄMJANDET

Mer läsning

Annons