Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsdömd utvisas ur landet

Annons

Det var i slutet av februari 2005 som de träffades. Paret flyttade inte ihop, men hon blev snart gravid. I tingsrätten har kvinnan berättat att det redan under graviditeten uppstod konflikter i relationen, vilket även fortsatte efter barnets födelse. Under våren i år planerade dock paret att gifta sig, men en dryg månad senare bröts förlovningen.

Och det var när förhållandet tog slut som det hände.

För rätten har kvinnan redogjort för hur 25-åringen i maj kom hem till henne, för att vad han sa var att träffa sitt barn. Men det slutade med att hon blev våldtagen i sin säng, vilket hennes barn från en tidigare relation blev vittne till.

Några månader senare, i september, hände det igen.

Kvinnan har vittnat om hur mannen på nytt kom för att träffa sitt barn, men att det slutade med att hon tvingades till sex. För att inte barnen, som befann sig i samma rum skulle se vad som hände, gick hon med på att slutföra akten inne på badrummet.

I tingsrätten har kvinnan även berättat om ett fall av misshandel, som hon utsatts för av 25-åringen. Även det skedde enligt kvinnan inför det äldsta barnet. Hon har också berättat om hur mannen i slutet av november försökt ta sig in i hennes bostad, genom att slå sönder balkongdörren till lägenheten.

Det var efter det som han greps av polis. I samtliga fall har 25-åringens inställning varit den att han inte begått brott. De sexuella kontakterna har, enligt mannen, varit frivilliga och den påstådda misshandeln handlar om ett bråk i vilket han bara försökte hålla fast och värja sig för den upprörda kvinnan.

Men hans ord är ingenting tingsrätten tar för sanning.

Man bedömer istället kvinnans berättelse som trovärdig och fäller därför mannen för våldtäkt, sexuellt ofredande, misshandel och skadegörelse. Straffet blir två och ett halvt års fängelse, följt av utvisning ur Sverige. Han ska också betala sammanlagt 167 400 kronor i skadestånd till kvinnan.

25-åringen kommer att stanna i häkte fram till dess att domen kan verkställas.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons