Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsdömd överklagar

Annons

Den 24-årig mannen hotade sin för detta sambo och sade att han skulle döda henne.

Vidare gjorde han sig skyldig till våldtäkt mot barn och dömdes för dessa brott till tre års fängelse vid Falu tingsrätt. Nu har mannen överklagat domarna.

Mellan hösten 2004 och oktober 2006 hotade mannen sin före detta sambo vid flera tillfällen. Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Borlänge. Bland annat sade mannen att han skulle döda kvinnan och slakta hennes familj.

I februari 2004 dömdes mannen för misshandel av kvinnan. I mars samma år bröt paret relationen. Mannen och kvinnan har ett gemensamt barn och mannen har fått träffa barnet med jämna mellanrum. Bråk uppstod ofta i samband med att dottern skulle lämnas och hämtas. Mannen sade att han ville fortsätta att leva med kvinnan, men kvinnan motsatte sig det.

Kvinnan spelade in samtal med sin före detta sambo och på dessa framgår det klart att mannen hotade kvinnan. Dessutom hotade han att kasta ett brinnande föremål in i en lägenhet hos en väninna till kvinnan. Vidare hotade han kvinnans nya sambo.

Någon gång mellan förra vintern och den 19 oktober 2006 har mannen dessutom gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn.

För dessa gärningar dömdes mannen till tre års fängelse. Mannen har nu överklagat domarna till Svea hovrätt. Ärendet är sekretessbelagt med hänsyn till brottets art och barnets ringa ålder.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons