Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsdömd 25-åring överklagar tingsrättens dom

Annons

En 25 år gammal man överklagar Falu tingsrätts dom, där rätten dömde honom till fängelse i två och ett halvt år för våldtäkt, sexuellt ofredande, misshandel och skadegörelse.

Mannen ska enligt tingsrättens dom utvisas efter att ha avtjänat straffet.

Mannen våldtog sin före detta sambo i hennes hem den 23 maj förra året. Han kom ofta hem till henne sent på kvällarna för att ha sex med henne. Vid det aktuella tillfället tvingade han ner henne på sängen och genomförde där ett samlag med henne trots att hon inte var med på det. Dessutom såg hennes son vad som skedde. Rätten dömde mannen för våldtäkt.

Den 25 september bjöd mannen hem kvinnan och de två barnen till sin lägenhet. När kvinnan väl var i lägenheten ville mannen ha samlag med kvinnan, vilket de också hade inför ögonen på barnen. Hon bad mannen att sluta, men det tog han ingen hänsyn till.

Detta ansåg rätten vara en kränkning av hennes sexuella integritet och dömde därför mannen för sexuellt ofredande.

Vidare dömde rätten mannen till misshandel då han slagit kvinnan i hennes lägenhet den 15 november.

Mannen hade kommit till lägenheten för att träffa deras gemensamma barn och för att be om förlåtelse för tidigare bråk som hade förekommit mellan dem.

Efter en ordväxling slog mannen kvinnan i huvudet fem eller sex gånger. Det sista slaget fick kvinnan att falla omkull. En vecka senare bröt sig mannen in i kvinnans lägenhet via balkongdörren.

Mannen hade strax före varit på besök i kvinnans lägenhet och hade lämnat bostaden eftersom de hade börjat bråka.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons