Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam villabrand

Annons

Det var vid 07.00 som länsalarmeringscentralen (LAC) fick bud om branden. Två brandbilar med besättning dirigerades ut från räddningstjänsten i Ludvika.

- Vi gick ut med en släckbil plus en tankbil. Men när vi kom till platsen var villan helt övertänd och ett garage i närheten var hotat. I det läget kunde vi bara inrikta oss på att försöka begränsa elden, säger Kent Sjöberg, förman på Ludvika brandstation.

Det medhavda vattnet tog emellertid snart slut och den fortsatta vattenbegjutningen klarades sedan genom att vatten togs upp med motorsprutan ur den närbelägna sjön Rämen.

Den primära brandinsatsen avslutades vid 08.40-tiden. Då anlände en styrka från räddningstjänsten i Borlänge för att ta över efterbevakningen.

- I stort sett är det bara murstocken och förkolnade rester kvar av villan, konstaterar Sjöberg.

Det är oklart vad som orsakade den våldsamma villabranden.

Polisen har spärrat av brandplatsen i avvaktan på teknisk undersökning.

En uppgift från Dalapolisen i Falun gjorde under veckoslutet gällande att ägaren hade varit i huset och eldat i en köksvedpanna senast vid 18.00-tiden på fredagskvällen. En teori är att det kan finnas ett samband mellan eldningen och branden, men detta är dock inte officiellt klarlagt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons