Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam småbarnsfar dömdes till fängelse

Annons

Det var på söndagskvällen den 3 december förra året som polisen fick flera samtal om bråk i en lägenhet på en gård i Vikbyn. Flera polispatruller och ambulanser skickades till adressen utanför Hedemora.

24-åringen som slagit hål på dörren till toaletten stötte med fyrkantsregeln genom hålet för att skada den två och ett halvt år gamla dottern.

Han siktade mot barnets ansikte och träffade henne i pannan och på ena armen. Den ettåriga flickan blev också träffad av trätillhygget. Barnens far upprepade vid flera tillfällen att han kommit för att döda.

Han sade också att han skulle ta hjälp av sina kompisar med den saken.

När mamman försökte hindra pappan från att öppna toalettdörren drog han ut hennes arm genom hålet. Han bet henne i armen och på handen.

Kvinnan var övertygad om att hon och barnen skulle bli ihjälslagna.

Grannar som hört skriken på hjälp kom till huset där den 24-årige småbarnspappan, iklädd enbart kalsonger, då misshandlade sambons nye fästman med en 77 centimeter lång fyrkantsregel som flera gånger träffade huvudet vid nacken.

- Det var blod överallt, berättade ett vittne.

En av grannarna kunde lyfta ut ett av barnen genom toalettens fönster.

Kvinnan och det andra barnet flydde också genom fönstret och sökte skydd hos en granne.

- Han var som en robot, berättade en granne.

Åklagaren meddelade efter rättegången att 24-åringen fått besöksförbud.

I går dömde Falu tingsrätt mannen för grov misshandel, hemfridsbrott och olaga hot till fängelse i två år och sex månader och utvisning med förbud att återvända inom tio år.

24-åringen ska även betala sammanlagt 220 000 kronor.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons