Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam krock i ökänd kurva

Annons

Kollisionen inträffade sedan en bil med två personer, på väg mot Sälen, fått sladd i en kurva och kommit över på fel körbana.

I en mötande bil kom fyra personer och föraren försökte att undvika kollisionen genom att svänga över på vänster sida. Kollisionen gick dock inte att undvika och den mötande bilens front träffade den sladdande bilens bakände från sidan med sådan kraft att hela bakaxeln slets bort.

Båda bilarna hamnade totalförstörda i diket på varsin sida om vägen. Två ambulanser kallades till platsen men endast två av de sex inblandade behövde föras till vårdcentralen i Vansbro för att få sina skador omsedda. Enligt uppgift ska de ha klarat sig undan med lättare skador.

Av spåren att döma har den sladdande bilens högra hjulpar skurit ned utanför vägbanan och föraren har därefter troligen fått sladd när han försökt att styra upp på vägbanan.

Vid olyckstillfället rådde det halt väglag på platsen som enligt polisen kan ha berott på omslag till mildare väder under morgonen.

Trafiken kunde ledas förbi olycksplatsen och vägen behövdes endast stängas av under en kortare stund medan uppröjningsarbetet pågick.

Platsen för olyckan har även tidigare varit hårt olycksdrabbad. För bara ett par dagar sedan inträffade en singelolycka på exakt samma ställe.

Det var även på samma plats som en dödsolycka inträffade för något år sedan då dåvarande Folkpartiledaren Maria Leissners make omkom.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons