Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt familjedag kring skotern

Annons

Snöskoterklubben, som nästa år fyller 30 år, har omkring 120 medlemmar.

Lördagens arrangemang på den gamla timmerterminalen i Leksboda kommer med stor sannolikhet att bidra till att medlemsantalet ökat.

-Jättelyckat, tyckte Bengt-Åke Lundh, som varit medlem sedan klubben startades.

I fjol lockade heldagsarrangemanget mellan 400 och 500 personer, vilket var mycket bra med tanke på att snötillgången då var dålig. Men i år dubblades den publiksiffran och påfallande många besökare var skoterburna.

Tidvis stod det omkring 100 fartvidunder på den särskilda skoterparkeringen och till de mest långväga besökarna hörde skoterentusiaster från Dala-Järna och Borlänge. De möttes vid kommungränsen av klubbens ledguider.

- Det finns nästan obegränsat med skoterleder i Leksand och angränsande kommuner. Och ledkartorna är billiga, tycker Johnny Matsson.

Syftet med familjedagen är självfallet att få in pengar till klubben, men också och inte minst att få fler att upptäcka hur roligt det är att åka skoter.

- Vecka elva är vi 37 medlemmar som åker till Idre för att bo på Idregården och ordna utflykter och delta i lokala skoteraktiviteter. Det är tolfte gången som klubben ordnar en liknande utflykt och det är alltid lika roligt, berättade Bengt-Arne Lundh.

En utställning av äldre skotrar gav besökarna av familjedagen en uppfattning om vilken hisnande utveckling snöskotern genomgått under de senaste fyra decennierna. Flera företag visade produkter och diverse fordon, bland annat lastfordon, snövesslor, grävmaskiner, personbilar, gokartar, crosskartar, traktorgrävare, fyrhjulingar och inte minst skotrar.

Siljansbygdens radioflygklubb och modellflygklubben Fenix från Rättvik visade upp sin verksamhet och dessutom fick besökarna möjlighet att testköra olika fordon.

- Det var kallt, ett rejält snötäcke och flingor i luften, helt enkelt en toppendag för skoterentusiaster, tyckte besökarna.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons