Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väl godkänt till plugget

Annons

Det är terminsavslutning med betygsutdelning i klassrummen och värmande julstämning i Åhls kyrka. Redan en timme före skolstart är det fullt av elever i uppehållsrummet och kafeterian på Insjöns skola.

I disken serveras glögg och pepparkakor, några killar spelar biljard och julmusiken får Emelie Arvidsson och Emelie Hellström att spontandansa...

Det är en speciell dag, ja visst, men den glada stämningen bekräftas också i Ungdomskontorets årliga enkät bland kommunens högstadieelever.

Enligt enkätsvaren trivs eleverna i Insjön allra bäst på sin skola. De mår också bättre i det stora hela och tycker att skoldagen är mer värdefull än sina jämnåriga på Åkerö- och Sammilsdalskolan.

- I en treårsjämförelse så har det "folkhälseliga" måendet förbättrat avsevärt i Insjön. Om man får tro ungdomarna själva så mår faktiskt Insjöns skola bäst i kommunen i dag, jublar ungdomskonsulent Jocke Walther.

Men han vill inte slå sig för bröstet, även om han hoppas att den markanta svängningen är ett resultat av hårt och medvetet arbete där många har ställt upp för skolans ungdomar.

- Det finns mycket mer att göra. Bland annat behövs praktikplatser för skoltrötta elever och kontaktpersoner för ungdomar som av olika sociala skäl behöver extra stöd, förklarar han.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons