Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väktare minns inte Danielssons entré

Annons

De fyra väktare som arbetade i regeringskansliet på annandagen 2004 har inget minne av att dåvarande statssekreterare Lars Danielsson kom dit.

Turerna om vad Lars Danielsson egentligen gjorde när flodvågskatastrofen blev känd fortsätter. Själv har han uppgivit att han åkte till jobbet på annandag jul, men hittills har inga uppgifter som styrker det kommit fram.

Katastrofkommissionen har nu hört de fyra väktare som var i tjänst den aktuella dagen.

Kommissionens rapport är inte klar ännu, men enligt uppgifter till flera medier är det ingen av väktarna som kommer ihåg att Danielsson ska ha bett om att bli insläppt eller att han skulle ha passerat genom inpasseringskontrollerna.

Samtidigt är det en av väktarna som ändå har en minnesbild av Lars Danielsson på annandagen. Väktaren säger sig ha mött Danielsson inne i regeringskansliet. Vid det tillfället ska statssekreteraren varit illa berörd av katastrofen och frågat efter dagstidningar, uppger TV 8:s program Adaktusson.

Analysen av de band som kopierat regeringskansliets e-posttrafik under tiden för flodvågskatastrofen i Thailand 2004 ska nu vara färdig. På banden finns inget som styrker Danielssons uppgifter om att han var på sitt arbetsrum under annandagen, enligt uppgifter till Svenska Dagbladets nätupplaga.

TT

Mer läsning

Annons