Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakt får skadestånd

Annons

Under ett tumult råkade en polis träffa en ordningsvakt med ett betongslag. Rikspolisstyrelsen har beviljat vakten en ersättning på 2 000 kronor.

Det var i samband med en ishockeymatch i Ejendals i mars i år som det uppstod ett bråk på läktaren. Enligt polismannen var stämningen hotfull och i samband med ett fritagningsförsök delade polismannen ut ett betongslag, som olyckligtvis träffade en ordningsvakt över handen.

Vakten yrkade ersättning för läkarvård, resekostnader, medicin, förlorad arbetsinkomst samt sveda och värk med drygt 11 000 kronor.

Rikspolisstyrelsen har, i avvaktan på ett eventuellt underlag för beräkning av förlorad arbetsinkomst, beviljat mannen nära 2 000 kronor för läkarvård, resor, medicin samt sveda och värk.

Åtalas för miss-

handel och hot

GAGNEF.En 45-årig man från Gagnefs kommun åtalas för misshandel och olaga hot. I mars i år ska han, enligt åtalet, ha misshandlat två personer. I det ena fallet utdelade han ett flertal knytnävsslag mot ansikte och huvud, vilket orsakade personen svullnad, blånad samt sårskada med blodvite. I det andra fallet utdelades ett knytnävsslag i ansiktet, med ömhet och svullnad som följd. 45-åringen ska också ha hotat en av de misshandlade. Rättegång genomförs den 14 december.

Mer läsning

Annons