Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket uppvaktas om Salaproppen

Annons

Nu gör Sala kommun och åkerinäringen gemensam sak och ska uppvakta Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö om Förbifart Sala.

Byggstarten, som planerats till 2006, riskerar att skjutas upp.

Tidningen har tidigare, i ett flertal artiklar, beskrivit arbetet med att få bort den så kallade Salaproppen. Politiker och näringsliv i Dalarna har varit stora påtryckare och i höstas, när den stora infrastruktursatsningen presenterades, såg det ut som om arbetet lyckats. Riksväg 67/70 förbi Sala skulle byggas med start 2006.

Sedan kom stormen Gudrun och drog inte bara träd och elledningar med sig. Risken finns att Gudrun inte bara löste ut elproppar, hon ser också ut att fördröja Salaproppen... Pengarna som Vägverket tilldelats räcker inte och ånyo hotas Salavägen att skjutas framåt.

Men nu har Sala kommun tröttnat på ovissheten i detta mer än trettioåriga projekt.

Kommunalrådet Carola Gunnarsson (c) har skrivit till Vägverkets generaldirektör och begärt att få träffa honom. Med sig då ska hon ta representanter för åkeri-näringen.

- Vi har ännu inte fått någon tid hos Ingemar Skogö, men när vi väl träffar honom måste vi lyfta fram hur viktig vägen är, inte bara för Sala, säger kommunalrådet till Sala Allehanda.

Planeringen för vägen är dock i full gång. Den här veckan väntas beslut om fastställelse tas för sträckan Evelund (Västeråsvägen)-Sör Kivsta (söder om Sala mot Kumla kyrkby).

När väl denna förbifart blir byggd återstår dock en flaskhals till. Det är den smala sträckan från Kumla kyrkby vidare in i Uppsala län.

Där finns dock planer på flera olika sträckningar, men frågan är hur lång tid det tar innan den delen blir byggd...

21-åring åtalad för flera knarkbrott

I mars ska 21-åringen ha brukat amfetamin i Långs-hyttan. I april brukade han amfetamin i Orsa. Samma månad ertappades han när han knarkpåverkad körde bil i Falun.

I maj ska han ha hotat att skjuta en person på Orsa hotell. Samma dag har han hotat en kvinna till livet i Orsa. I samband med hotelserna greps han och var då knarkpåverkad. Han hade dessutom amfetamin på sig. 21-åringen har i sin bostad i Orsa haft en obrukbar pistol.

Huvudförhandling kommer att hållas den 21 juni.

Mer läsning

Annons