Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket lovar att flytta farlig skyltning

Annons

- Jag har för mig att vi redan har flyttat dem en gång. Men vi ska omgående göra det. Om det är som du säger att det sitter två vägvisare som visar till samma plats, ska en av dem ner. Det är onödigt om det sitter två där, sade Kjell Nyman, vägingenjör på Vägverket Region mitt i Falun.

Vägvisarna vid korsningen Stationsvägen och Insjövägen har varit ett problem för trafikanter i många år.

Problemet är att vägvisarna skymmer och skapar en död vinkel för trafikanterna.

Insjöborna Maj Svensk och Göte Persson har länge tyckt att vägvisarna borde flyttas in flera meter mot Stationsvägen så att den farliga vinkeln försvinner.

- Det har hänt några gånger när jag kört bil och stannat på Stationsvägen. Jag har inte sett någon bil och kört ut. Och plötsligt har man en bil eller en buss tätt bakom sig. Det är lite obehagligt, sade Göte Persson, som bott i Insjön i hela sitt liv.

Lars Olof Nygårds på kommunen tycker det är märkligt att inte vägvisarna flyttats, eftersom det har varit ett problem under en längre tid.

- Detta ligger på Vägverkets bord. Och det är även andra vägvisare i Insjön som antingen ska göras om eller tas bort, sade Nygårds.

- Det stämmer. Det är både gamla och dåliga vägvisare som vi ska titta på lite längre fram. Vägvisarna vid Stationsvägen och Insjövägen ska vi åtgärda omgående. Vi har folk i Insjön som jobbar på Vägverket produktion med huvudkontor i Rättvik. De får titta på det här, sade Nyman.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons