Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägproblem i Skåne _ mer regn väntar

Annons

Flera vägar i Skåne fick på grund av det ihållande regnet stängas av på torsdagen och skåningarna har mer regn att vänta.

Det våldsamma regnandet ledde också till att SOS Alarm i Skåne blev nerringt av husägare.

Hur många samtal som kommit in gick inte att säga eftersom samtal som inte besvaras i Skåne slussas över till andra SOS-centraler runt om i landet.

Det fortsatte regna över de översvämningsdrabbade områdena i Småland på torsdagen. Men den mesta nederbörden föll längre söderut, i Skåne och Blekinge och på västkusten. Och så kommer det också att fortsätta resten av veckan.

Övriga delar av västra Götaland väntas få mellan 25 och 40 millimeter nederbörd.

SMHI:s klass ett-varning gäller för stora delar av Götaland där det är höga flöden i små vattendrag.

I Malmö stängdes på torsdagen både Inre och Yttre ringvägen av och söder om Ängelholm blev det så mycket vatten under en järnvägsviadukt att väg 107 fick stängas av.

Flera andra skånska vägar stod under vatten och fick stängas av, bland annat väg 107 söder om Ängelholm, väg 1156 norr om Landskrona samt väg 882 söder om Lund.

På torsdagseftermiddagen fick en personbil vattenplaning på E|6 och krockade med en annan bil i höjd med Norra Varalöv. Flera efterkommande bilar tros ha blivit inblandade i olyckan och fem personer fördes till sjukhus. Trafiken i norrgående riktning avstannade helt efter olyckan.

Även i Halland blev det kraftiga översvämningar, främst i Laholm och Halmstad. Men även där drog regnet bort under kvällen och läget stabiliserades.

Översvämningsläget Jönköpings och Kalmar län är enligt Räddningsverket under kontroll och de värst drabbade områdena kommer heller inte att få några stora regn de närmaste dygnen, uppger SMHI.

TT

Mer läsning

Annons