Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen till Sälen

Annons

Nu får det vara slut på allt resonemang om hur stockholmarna ska åka till Sälen. Falun vill ha en skylt i Hedemora som visar att den kortaste vägen går via Falun och Mora. Borlänge och Malung vill att de ska åka genom deras kommuner.

Fel, fel, fel. De har fel båda. Visserligen kanske det är något kortare att åka från Hedemora till Sälen via Mora. Men ska man från Stockholm åka till Falun ska man naturligtvis åka Upsala-Gysinge-Gammelstilla-Torsåker-Hofors-Falun.

Det är den snabbaste, bekvämaste, trafiksäkraste och polissäkraste vägen. Och därigenom också den kortaste vägen från Stockholm till Sälen.

Om dessutom vägförvaltningen i Gävle snarast bygger den förbifart vid Gammelstilla som de stakat för många år sedan så kan hela Gammelstilla bruk bli en av Sveriges vackraste rastplatser.

Vill stockholmarna ha omväxling och åka Västerdalsvägen så ska de naturligtvis köra via Västerås- Ludvika-Björbo så slipper de såväl Sala-proppen som Borlänges rundillar.

Om någon skylt ska sättas upp för att förklara detta för stockholmarna så ska den därför sitta vid Järva krog där E4 och E18 delar sig. Då bör det på skylten rimligen även stå till exempel hur man tar sig till Falun, till Östersund (via Orsa-Sveg eller Sundvall) och Åre (via Östersund eller väster om Storsjön) och andra intressanta orter som stockholmarna kan tänkas vilja åka till.

ÄRLIG SKATTEBETALARE

Mer läsning

Annons