Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga ta debatten om invandringen!

Annons

Läser på SCB:s hemsida att invandringen 2006 är den största på 131 år. Minst 96800 personer invandrade till Sverige 2006. Det är en ökning med 48 procent sedan föregående år, detta innebär att antalet introduktionsplatser behövde tredubblades i kommunerna.

Upp till 27000 flyktingar som fått uppehållstillstånd behövde kommunplaceringar under året som gått. Det kan jämföras med 8700 placeringar 2005.

För att motivera kommunerna att öka flyktingmottagningen fanns under 2006 ett extra bidrag på 20000 kronor per mottagen flykting, utöver grundersättningen som för en vuxen är 165000 kronor.

Den 17 februari offentliggör SCB statistiken för år 2006. Då får vi veta exakt vad nettot blir mellan invandring och utvandring.

Ska gömda flyktingar ha rätt till kostnadsfri sjukvård? Regeringen ska besluta i dagarna, man får hoppas att regeringen inser vilka konsekvenser ett "ja" kan få.

Kan gömda flyktingar få gratis sjukvård kanske även en vanlig turist kan få samma förmån. Vem ska kunna nekas gratis sjukvård? Var drar man gränserna? Risken är stor att den sociala invandringen kommer att utökas med ren sjukvårdsinvandring.

Naturligtvis ska ingen icke svensk medborgare ha gratis sjukvård. Kostnaderna för sjukvård för gömda flyktingar ska betalas av de organisationer samt kyrkan som bryter mot lagen och gömmer dessa efterlysta personer.

De ensamkommande barnen har ökat och uppgår till cirka 200 för 2006. Hur de tar sig hit är en gåta.

Få kommuner vill ta emot dessa barn. Det finns 290 kommuner i Sverige så 200 barn borde inte vålla några problem. Men eftersom ett ensamkommande barn har rätt att så småningom taga hit sina anhöriga kan det bli att multiplicera med tio.

De apatiska barnen som kom 2004 och 2005 har efter uppehållstillstånd tillfrisknat.

För en tid sedan träffade jag en person som vid ett läkarbesök hade svårt att förstå vad den invandrade läkaren sade. Eftersom en invandrare har rätt till tolk vid besök i sjukvården, borde en infödd ha rätt till tolk om han möter en invandrad läkare som är svår att förstå?

Det är dags för en ifrågasättande debatt om flyktingpolitik där utgångspunkten är svenska intressen och inte enbart flyktingar/invandrare och deras hemländers intressen.

Svenska folket har aldrig blivit tillfrågat i denna samhällsomstörtande fråga. Med facit i hand skulle införande av mångkultur genom demokratiska beslut varit en omöjlighet.

Mångkulturen berikar sig på svensk välfärd.

KJELL G FORSLUND

Mer läsning

Annons