Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad kan ni själva bidra med? Ken Swedenborg svarar på sex frågor

Annons

Tack för intresset för mig, hoppas bara att det är äkta. Min yrkeskompetens är undersköterske-, mentalskötar- och barnskötarutbildningar. Har tungt körkort *BEC*DE, samt har gått högskolans kurs för personliga assistenter och olika musik- och dramakurser.

Varit ordförande i arbetsgruppen för en folkomröstning om riksvägen, där Nadja Eriksson var aktiv. Vi ville att vanliga medborgare skulle få ökat inflytande i vardagspolitiken, vilket folkkampanjen för sjukvården fortsätter att driva. Beslutande folkomröstningar ska bli verklighet!

På det första dramatiska landstingsfullmäktigemötet, stöddes jag av partimedlemmar och kompisar. Deras utnämnande till "livvakter", är ett påhitt av tidningen. Man kan även verka som beväpnad livvakt i Sverige, om man har behörighet genom uppdrag för internationell organisation. I dessa fall behövs ej länsstyrelsens tillstånd.

Var modiga nog att ställa frågan direkt till Christer Dysholm, beträffande hans juridiska kompetens. Hans e-mailadress är christer_dysholm@hotmail.com. Folkkampanjen för sjukvårdens ombud i juridiska frågor har självklar rätt att själv få definiera sin roll.

Polisanmälningarna mot mig är en ren politisk bluff. Anmälarna utnyttjar regelverket till ogrundade anmälningar. Anmälan om "misshandel" grundar sig på att jag frigjorde mig, då man olagligt höll fast mig på ett stormigt möte den 13 oktober 2006 på Stiftsgården i Rättvik.

Efter många timmars hård debatt, begärde jag som förbundsordförande att få en kortare paus för eftertanke. Detta förvägrades jag handgripligen av mina meningsmotståndare i Dalarnas sjukvårdsparti. Flera anmälningarna har redan avskrivits och jag tror att alla snart hamnar i papperskorgen.

Vår förbundspartistämma den 30 december är fullt giltig, trots att inte så många kom. Vi önskade att i första hand de mest engagerade skulle komma och vi ville slippa bråkmakare. Därför valdes en obekväm dag.

Vi vill reformera områdesstyrelserna till något betydligt bättre. I Falun har man arrangerat föredrag om olika sjukdomar, vilket fler områdesstyrelser kan göra. Vi hoppas att områdesstyrelserna ska kunna ta ett ekonomiskt ansvar för närsjukvården.

Slutligen några frågor till er insändarskribenter. Vad kan ni göra politiskt, som förstärker Västerbergslagens hälso- och sjukvård? Vilka är era bärande framtidsidéer för en bättre vård?

KEN SWEDENBORG FÖRBUNDSORDFÖRANDE FÖR DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI-SJUKVÅRDSLISTAN, ORDFÖRANDE FÖR FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN, RIKSSAMMANKALLANDE FÖR NÄTVERKET FÖR FOLKOMRÖSTNINGSGRUPPER

Mer läsning

Annons