Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gjorde thailändarna?

Annons

Varför är det ingen som frågar vilken beredskap den thailändska regeringen hade inför naturkatastrofen? Ett land som tar emot hundratusentals turister varje år, turister som bidrar med ansenliga summor till det landets ekonomi, varför fanns inget varningssystem?

Fanns det över huvud taget någon organiserad beredskap på de platser som drabbades? Hur snabbt fick den thailändska regeringen information om omfattningen av katastrofen?

Vilket ansvar ska utkrävas av denna regering?

Om hjälpstyrkor kommit snabbare utifrån, fanns det infrastruktur och organisation som kunde tagit emot och på ett effektivt sätt dirigerat och fördelat insatserna?

Det här är frågor som ingenstans har framskymtat och därför heller inte besvarats.

Den granskning den statliga kommissionen har gjort av den svenska regeringens agerande efter katastrofen har bara blivit ett instrument för den borgerliga oppositionen och lett till en hatpropaganda utan dess like.

Det är en fullkomligt horribel situation.

Det är bara den socialdemokratiska regeringen som kan leda ett land och skapa en förbättrad krisberedskap, det borde framstått med all önskvärd tydlighet efter det borgerliga misstroendehaveriet.

Ingenting kan göras ogjort, men nu är det viktigaste att få något gjort.

ANN-GRET OLSSON

Mer läsning

Annons